USA 2008 – Yellowstone National Park

Voor Yellowstone gelden net als voor veel dingen in de VS andere maatstaven dan we in Nederland gewend zijn. Wij meten in S, M en L, in de VS is het L, XL en XXL. Of het nu gaat om porties eten, verkeersboetes, auto’s, american dream of om natuur en het weer. De natuur hier is groots, grootser en grootst. En het weer is hier top of zwaar pet. In ons geval zon of sneeuw. Het zorgde voor drie afwisselende dagen met veel vulkanische natuurwonderen en veel wilde dieren. 

Yellowstone is gelegen in de Rocky Mountains op een hoogvlakte, rond de 2000 meter hoog. Dit betekent dat het weer rond deze tijd erg veranderlijk is. Op 9 juni hadden we een stralende dag, op 10 juni begon het ’s avonds te sneeuwen (een unicum voor Remco op zijn verjaardag!) en op 11 juni hield het sneeuwen pas op achter de bergketens die het park omringen. Het zorgde voor mooie plaatjes van bizons in de sneeuw en voor gesloten wegen in het park.

Yellowstone is eigenlijk een grote supervulkaan. Het hele park ligt bovenop een actief vulkanisch gebied dat zich in de loop van miljoenen jaren verplaatst heeft van Idaho naar Wyoming. Craters of the Moon is bijvoorbeeld het resultaat van een uitbarsting van die actieve vulkaan. In Yellowstone zijn daardoor honderden geisers te zien. Waarvan Old Faithfull (foto bij deze alinea) de bekendste is. De geisers zijn enorm fascinerend om te zien. Elke geiser is anders qua kleur, of qua stoffen (modder, water, etc). Ook zijn er basins gevormd zoals die ook bij Pamukkale in Turkije voorkomen: terrassen die door mineralen, zuren e.d. uit de bodem gevormd worden. Op de foto bovenaan deze blogpost zie je het resultaat: surrealistische witte mineralen landschappen (dit is geen sneeuw!).

Tot slot hebben we ook erg genoten van het spotten van de wilde dieren. Vooral in de Lamar Valley. Bizons kan je niet missen want deze steken gewoon de wegen over waar je overheen rijdt. Veel herten hebben we er ook gezien. Een ‘bald eagle’ op een nest. Een marmot (grote beesten trouwens!). En last-but-not-least: een grizzly! Jaja. Dankzij de verrekijker die Martine aan Remco gaf op zijn verjaardag, konden we na tips van aanwezige Amerikanen een grizzly beer in de verte op een berg zien scharrelen. Die laten zich hier niet snel zien, dus we waren blij verrast.

9 gedachten over “USA 2008 – Yellowstone National Park”

 1. Hé Remco en Martine,

  Leuk om deze blog te lezen. Veel herkenning: veel van dit stuk van de route hebben we ook gereden. Hell’s Canyon, Craters, Yellowstone…. Ook nog naar Teton?
  Blijf jullie verhaal volgen. Krijgen jullie nog wat mee van de Oranjekoorts hier?

 2. @Ramon: thnx 🙂

  @Hans: we hebben die wel gezien ja, en zijn in de lodge er van geweest, maar we sliepen aan de rand van het park in een leuke cabin

  @Igor: tijdens de reis dacht ik inderdaad aan de dia’s die jij ooit hiervan hebt laten zien en dat je hier was geweest. De oranjekoorts is bij ons zeker bekend, zo bekend dat je het nog wel leest in een volgende post 🙂

 3. Heee Remco en Martine!
  Leuke verhalen om te lezen vlak voor je lekker naar je werk kan gaan! (Niet jaloers hoor, echt niet…)
  Erg prof. hoor zo’n Blog. Net even anders dan pen en papier.
  Lijkt me erg mooi daar. Gelukkig hebben we hier genoeg afleiding door het Nederlands elftal! En Marco… Ja die is fantastisch! (en Ajax volgend jaar gewoon weer kampioen!)
  Geniet nog van je trip. Doeg Idris

 4. Ha Martine en Remco,
  Prachtig die natuur, nog heel veel plezier! Straks hoor ik je verhalen wel in Frowijn? groetjes, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.