USA 2008 – South-Dakota naar Chicago

In een paar dagen tijd zijn we over de Great Plains getrokken richting Chicago. Hoogtepunten waren onze ochtend in Lanesboro, het bezoek aan de studenten buurt van Madison en het straatbeeld in de wereldstad Chicago.

Op 16 juni hebben we 450 mijl afgelegd, met als hoogtepunt een oversteek van de Missouri rivier en een korte detour naar een motelletje in Lanesboro (Minnesota). Een vrijstaand huisje waarin een erg aardig oud stel (Mary and Mer) een motel runt. Ze zijn naar Nederland op vakantie geweest voor hun 25-jarig huwelijksfeest en trots laat Mary de volgende ochtend foto’s zien van de Keukenhof, Amsterdam en Zeeland. Bij ons ontbijt in echte Amerikaanse eetcafé hadden we al een uitgebreid gesprek met twee Amerikaanse locals (inclusief petjes, jeans en knauwend accent) over de economie in de USA, de koers van de euro en de Europeanen en hun band met Minnesota. Een interessante ochtend.

Die dinsdag 17 juni rijden we via Madison (Wisconsin) en de Mississippi rivier naar Evanston (Illinois), een voorstad van Chicago. Madison is een gezellige studentenstad met een mooie ligging tussen twee meren in. We lunchen op een terrasje in de stad en Martine komt erachter dat binnen Nederland-Roemenië wordt uitgezonden! We kijken de tweede helft en zijn weer erg blij met de 2-0. We gaan de stad in en zien dat het de sfeer van een studentenstad ademt: veel café’s, eetcafé’s, culturele gelegenheden, etc. In de straten zien we dat de studentenwereld uit de films met grote huizen, studentengenootschappen, eigen auto’s e.d. hier ook echt bestaat. De studenten hebben hier enorme huizen en straat na straat komen we villa’s tegen waarin alpha-chi-omega’s en hun soortgenoten zitten.

Na een overnachting in Evanston (de voorstad van Chicago), gaan we woensdag 18 juni Chicago in. Een mooi voorproefje voor New York want de stad is groots, druk, vol met auto’s, wolkenkrabbers en bezienswaardigheden. We doen een uitgebreide wandeling, genieten van de zon in parken met leuke én functionele kunstwerken. We lunchen aan het water van Lake Michigan en relaxen terug in het hotel met de filmzender HBO die ‘Hairspray’ uitzendt. Een grappig staaltje ironie verwerkt in een musical, die prima aansluit bij de Amerikaanse omgeving waarin wij ons bevinden.

Een echte metropool: Chicago

Leuke speelse kunst in het Millennium Park bij het centrum

6 gedachten over “USA 2008 – South-Dakota naar Chicago”

  1. Leuk om jullie belevenissen in de States te volgen terwijl ik hier achter de computer zit (en eigenlijk iets anders had moeten doen).

  2. @Igor: wat anders had je moeten doen? druk met werk?
    We zitten inmiddels bij Philadelphia en om de hoek is een Apple store, Maar hier komt ie ook pas op 11 juli. In de zomer loopt mijn T-mobile contract weer af dus je weet wel wat ik ga kiezen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.