USA 2008 – New York (the end…)

Na ruim 4500 mijl (=7200 km) rijden, 14 staten te hebben bezocht, in 15 motels te hebben overnacht, 12 (fast)food ketens te hebben gecheckt en honderden vriendelijke mensen te zijn tegenkomen waarvan er maar 3 voordrongen (2 van de 3 voordringers waren toeristen uit Europa), komt er vandaag een einde aan de reis. In New York en dat is een passend slotakkoord!

New York is een leuke, afwisselende stad met veel tegenstelling. Rust vs. drukte. Luxe vs rommel (in de buitenwijken en randen van de stad). Wij verblijven in Manhattan en dat is erg schoon en verrassend groen. Zoals op veel plekken in de USA is het vol van de werk in uitvoering aan de weg en gebouwen. De buurten zijn erg afwisselend. In Soho en Noho hebben we bijvoorbeeld hip geshopt en in de Apple Store natuurlijk. En in Central Park hebben we gister relaxt rond gefietst, een hoogtepunt.

Een ander hoogtepunt was de boottrip die we op dinsdag 24 juni deden. Dan krijg je een prachtig uitzicht op Manhattan, de bruggen, New Jersey, het vrijheidsbeeld en Ellis Island. Vandaag gaan we nog afsluiten in Chinatown, de Antique Market, Little Italy en Union Square. Is wel veel, maar we gaan gewoon die richting uit en zien wel als we daar zijn.

Vanavond vliegen we terug en kunnen we terugkijken op 25 mooie dagen in de USA, waarvan we nu al amper beseffen wat we allemaal gezien hebben. Zo veel, zo groots, maar bovenal enorm geslaagd!

3 gedachten over “USA 2008 – New York (the end…)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.