USA 2008 – Hells Canyon en Boise (Idaho)

Na een overnachtiging in het nietszeggende Hermiston in Oregon, reden we op 7 juni door naar Hells Canyon (zie route). Het is met ca. 2500 meter de diepste canyon van de USA. Tsja, als je ‘m ziet dan. Het weer in de bergen was gelijk aan dat van een gemiddelde Nederlandse winter. Dus op die hoogte dat wij stonden kon je wolken en bergtoppen zien. Op zich was dat al leuk, maar de canyon hebben we gemist.

Toch was de rit al een belevenis, met herten die we onderweg zagen. Weer prachtige vergezichten over eindeloze vlakten en bergen. Als ‘polderboertjes op klompen’, blijf je hier verbazen over dat immense landschap. Dat maakt het meer dan de moeite waard om hier rond te rijden. We kunnen hier veel over schrijven, maar je moet het gezien hebben om het te kunnen geloven. Dus nu houden we hier maar over op…

Na een geweldige rit langs de Snake River kwamen we ’s avonds in Boise, Idaho aan. Een leuk stadje, met oude stenen gebouwen in het levendige centrum. Twee originele eigenschappen dus: de oude gebouwen zijn in ere gelaten en het centrum is levendig dankzij de aanwezigheid van een grote universiteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.