USA 2008 – Cody en Devil’s Tower Monument

Na drie nachten in onze cabin in West-Yellowstone (Montana) trokken we verder Wyoming in. Via het gebergte ten oosten van Yellowstone, reden we van Shoshone National Park naar Cody. Stadje van Buffalo Bill Cody. Met dito toeristische activiteiten. Waarvan wij de rodeo bezochten. Giddy-up! Yeeehaaah! De volgende dag gevolgd door een bezoek aan de bijzondere Devil’s Tower.  

Wyoming was alweer onze vijfde staat (na Washington, Oregon, Idaho en Montana)  en een staat van western stadjes met cowboyhoeden dragende locals. In Cody deden wij 45 minuten lang hieraan mee door een rodeo te bezoeken. Reden? We wilden op deze vakantie graag echte Amerikaanse dingen doen 😉 . Het was echter ijskoud door de wind uit de bergen, dus nadat we alle soorten acts een keertje hadden gezien (koe vangen, wild-paard rijden, etc.) gingen we klappertandend terug naar ons warme motelkamertje.

De dag er na (12 juni) reden we via het Bighorn National Forest naar Devil’s Tower National Monument. We dachten met de sneeuw in Yellowstone het ergste qua weer wel te hebben gehad. Maar de buien trokken met ons mee. En stonden blij op ons te wachten op de top van de hoogste pas die we passeerden tijdens onze reis: de Powder River Pass op 9666 feet (ca. 2800 meter). Daar waaide een poolwind en was door sneeuwval het zicht zelfs even beperkt tot de voorbumper en de vier sneeuwvlokken daarvoor. Heftig.

Richting Devil’s Tower ging het snel beter. Het weer klaarde op naar mate wij dit natuurwonder naderden. Als iets staat als een rots, dan is het Devil’s Tower wel. Steekt zomaar ruim 200 meter boven de omgeving uit. Ooit ontstaan onder een vulkaan toen de grond nog veel hoger lag. We zijn er omheen gewandeld en begrepen goed waarom het door indianen en eerdere volken als heilig werd gezien. Sommige filmfreaks denken ook dat hier aliens geland zijn in 1977 (zie IMDB)…

2 gedachten over “USA 2008 – Cody en Devil’s Tower Monument”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.